Visie & werkwijze

Mijn doel is om combinaties te ondersteunen met een objectieve, professionele en brede blik, met als basis mijn (steeds in ontwikkeling zijnde) kennis, veelal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dus of je nu wedstrijdgericht traint of niet, grondwerk doet of werk aan de hand, er zijn allerlei manieren om je paard in goede conditie te houden waarbij massage een goede ondersteuning kan zijn.

Om een optimaal resultaat te hebben van de massagebehandeling is het naast de massages van belang ook het management van je paard zo goed mogelijk in te richten. Een behandeling duurt tenslotte zo’n 1 a 1,5 uur en heeft vooral een goed effect als het beweegpatroon van het paard vervolgens verandert waar nodig. Bijvoorbeeld door aanpassingen in de training (opbouw door de week of variatie in oefeningen), een zadelcheck, stretch oefeningen, hoefverzorging of een wijziging in de voeding.

Ook kan het nuttig zijn een conditiecheck te doen (excl. of incl. massage) , door het bepalen van een body condition score kan ik een passend voedingsadvies geven. Twijfel je of je paard wellicht te dik of te dun is?
Door een uitgebreide rantsoenberekening of soms wat meer eenvoudige tips kun je de conditie van je paard verbeteren.

Een aanpassing in de voeding kan ook zinvol zijn als je de weerstand van je paard wil verbeteren. Bij vage klachten zoals wondjes die niet snel genoeg herstellen of als je het idee hebt dat hij/zij onvoldoende energie heeft in de training.

Klik hier voor een overzicht onder diensten en tarieven.